U ponedjeljak 12. lipnja u prostoru Tunela Grič dodijeljene su godišnje nagrade za arhitekturu koje dodjeljuje Udruženje hrvatskih arhitekata, te je otvorena Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata u 2016. godini. O nagradama u četiri kategorije odlučivao je stručni savjet, između 78 autorskih radova koji su pristigli na izložbu realizacija. Dobitnici su:

 

Nagrada VIKTOR KOVAČIĆ za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva za 2016. godinu dodijeljena je Vjeri Bakić i Matthiasu Kulstrunku za bazenski kompleks Svetice.

Nagrada DRAGO GALIĆ za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture za 2016. godinu dodijeljena je Tomislavu Ćurkoviću i Zoranu Zidariću za kuću za odmor na Murteru.

Nagrada BERNARDO BERNARDI za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja za 2016. godinu dodijeljena je Vedrani Ergić za interijer poslovnog centra Adris grupe u Zagrebu i projekt interijera stana u sklopu zagrebačke gornjogradske kuće Šuflaj.

Nagrada NEVEN ŠEGVIĆ za publicistički, kritički, znanstveno-istraživački i teorijski rad na području arhitekture za 2016. godinu dodijeljena je Maroju Mrduljašu za dokumentarnu seriju “Betonski spavači”, te Ani Šverko za knjigu “Grad (ni)je kuća, o dijalogu između novog i starog Splita / urbanistička predigra”.

Nagrada VIKTOR KOVAČIĆ za životno djelo: Ove godine UHA tu nagradu dodjeljuje Berislavu Šerbetiću, arhitektu koji je neumornim samozatajnim stvaranjem i autorstvom niza arhitektonskih natječaja, projekata i realizacija oblikovao impozantan opus radova koji, sagledan kroz pripadajuće vremensko razdoblje, djeluje uistinu impresivno, a ostvaren je u ozračju njegovog optimističnog duha i nezaobilazne duhovitosti. Kreativnu energiju kojom je nadilazio najrazličitije projektantske prepreke i rješavao izazove i zadatke gotovo da je nesebično poklanjao, a svojom vedrinom zračio je među kolegama čineći život i svijet boljim.